Cum folosesti pasta de zahar pentru epilare

Cum folosesti pasta de zahar pentru epilare

Îngrijirea personală și aspectul fizic sunt aspecte din ce în ce mai importante în zilele noastre, iar pielea catifelată este ceea ce își dorește fiecare femeie. Una dintre metodele mai blânde și mai naturale de înlăturare a părului nedorit este epilarea cu zahăr. Cunoscută și sub denumirea de "sugaring," această tehnică de epilare câștigă teren în saloanele de cosmetică.

În următoarele rânduri, vă vom face o scurtă descriere a acestei metode de epilare, cum funcționează epilarea cu zahăr, avantajele sale și cum să trebuie pregătită pielea în prealabil, precum și după epilare.

Ce este epilarea cu zahăr?

Epilarea cu zahăr este o metodă naturală și mai blândă pentru îndepărtarea părului, comparativ cu ceara tradițională. Poate fi utilizată pe diferite zone ale corpului și este apreciată la scară largă pentru proprietățile sale exfoliante și hidratante.

Descrierea compoziției și modului de utilizare

Pasta care va fi aplicată pe piele este alcătuită din zahăr, apă, suc de lămâie și gumă de acacia. Cel din urmă ingredient este un aditiv alimentar comestibil care oferă elasticitate excelentă pastei de zahăr. Acest aditiv este un element important care se regăsește în pasta de zahăr profesională, precum pasta Alexandria Professional.

Aceste ingrediente sunt mixate și încălzite până când compoziția capătă o textură similară cu cea a mierii lichide. Pasta se va aduce la o temperatură foarte apropiată de cea a corpului și se va aplica în direcția opusă creșterii firelor de păr. Ulterior, se va smulge pasta de zahăr în direcția naturală de creștere a acestora. Această metodă de smulgere a firelor de păr este mai naturală și mai blândă cu pielea, reducând riscul ruperii firelor de păr.

Există mai multe tehnici de lucru cu pasta de zahăr, însă cea mai des întâlnită este tehnica manuală. Aceasta presupune aplicarea manuală a pastei de zahăr și smulgerea acesteia folosind mănuși de nitril.

epilare cu zahar

Avantajele utilizării pastei de zahăr pentru epilare

1. Ingrediente naturale

Pasta de zahăr este realizată din ingrediente naturale, ceea ce o face mai puțin iritantă pentru piele în comparație cu unele produse chimice. Astfel, este o alegere optimă pentru persoanele cu piele sensibilă sau predispuse la alergii.

2. Mai puțină durere

De obicei, epilarea cu zahăr este considerată mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară, deoarece pasta de zahăr nu se lipește de piele, ci doar de păr.

3. Exfoliere blândă

Această tehnică este singura care exfoliază pielea în mod natural, eliminând astfel celulele moarte. De asemenea, este singura metodă de epilare indicată pentru persoanele care au varicem psoriazis, sau eczeme, și poate chiar ajuta și vindeca pielea.

Folosind această tehnică de epilare cu zahăr, pielea clientelor dvs. va deveni mai netedă și catifelată.

4. Curățare facilă

Poate fi îndepărtată cu ușurință de pe piele cu ajutorul apei, fără a fi nevoie de utilizarea unor solvenți speciali.

5. Creștere lentă a părului

Pe termen lung, epilarea frecventă cu zahăr va reduce semnificativ pilozitatea, contribuind la o creștere mult mai lentă a firelor de păr și la subțierea acestuia.

epilare cu zahar

6. Folosirea unei cantități reduse de pastă de zahăr

Utilizarea pastei de zahăr este o metodă mai eficientă din punct de vedere al cantității necesare la fiecare ședință de epilare. Comparativ cu ceara de epilare, pasta de zahăr va fi consumată în cantități mai mici.

Dezavantajele utilizării pastei de zahăr pentru epilare

1. Dificultatea aplicării

Aplicarea pastei de zahăr poate fi mai dificilă comparativ cu alte metode de epilare. Cu toate acestea, urmarea unui curs de specialitate în acest domeniu te va ajuta să deprinzi această tehnică în scurt timp.

2. Durata ședințelor

Pentru esteticienii aflați la începutul carierei, procesul de epilare cu zahăr poate dura mai mult decât alte tehnici. Dar, cu ajutorul cursurilor și prin experiență, în timp vei putea lucra cu pasta de zahăr mult mai rapid.

Recomandări de utilizare și precauții

Pentru a utiliza pasta de epilare cu zahăr în mod corespunzător, este recomandat să respecți anumite reguli. În primul rând, este nevoie să te asiguri că temperatura zahărului este potrivită pentru aplicare pe pielea clientelor tale. De asemenea, este important să aplici pasta în direcția opusă creșterii firelor de păr pentru a reduce riscul de rupere a acestora. Dacă epilarea a fost efectuată în mod corect, nu vor rămâne reziduuri pe piele, precum apar adesea la ceara de epilat.

Cum folosești pasta de zahăr pentru epilare

Procedura de epilare cu pasta de zahăr:

Pasul 1: Înainte de aplicarea pastei de zahăr, trebuie avute în vedere procedurile pre-epilare care vor asigura obținerea rezultatului dorit. 

Pasul 2: Alege produse profesionale, precum pasta de zahăr pentru epilat Alexandria Professional.

incalzitor pentru pasta de zahar

Pasul 3: Încălzește pasta de zahăr la o temperatură presetată într-un încălzitor digital-electric pentru pastă de zahăr, precum cel de la Alexandria Professional.

Pasul 4: De îndată ce pasta de zahăr a ajuns la temperatura dorită, se ia cantitatea necesară de pastă și se aplică pe piele. Încălzitorul se setează automat și se oprește singur atunci când ajunge la temperatura presetată.

Pasul 5: Folosește mâinile acoperite cu mănuși de nitril pentru a aplica pasta de zahăr pe piele, în direcția opusă creșterii părului.

Pasul 6: După ce ai aplicat pasta, folosește o mișcare rapidă și precisă pentru a smulge pasta. Acest lucru va îndepărta firele de păr de la rădăcină.

Ce sfaturi le poți oferi clientelor tale pentru îngrijirea pre-epilare și post-epilare

Înainte și după epilare, este recomandat să fie aplicate loțiuni pre-epilare și loțiuni post-epilare pentru îngrijirea pielii. Aceste loțiuni vor reduce iritația și roșeața, în cazul apariției acestor reacții. Îți recomandăm să alegi produse profesionale care vor reduce iritația, precum: 

  • Loțiune pre-epilare Presept

  • Pudră de talc Vertal 6 Drying powder - aceasta trebuie aplicată înainte de a utiliza pasta de zahăr. Pudra de talc aplicată în prealabil acționează ca o barieră ce nu permite ca pasta de zahăr să absoarbă transpirația de pe piele.

  • Loțiune pre și post-epilare Essential tonic

  • Loțiunea post-epilare Restore Hydrating Lotion

Recomandăm evitarea activităților care pot cauza transpirație excesivă în primele ore după epilare, pentru a preveni infecțiile.

Concluzii

Epilarea cu zahăr este o metodă eficientă și naturală de îndepărtare a părului, ce oferă rezultate de durată și o piele netedă. Datorită ingredientelor naturale și beneficiilor exfolierii pielii, epilarea cu zahăr devine o opțiune populară pentru persoanele care caută o alternativă blândă pentru epilare. 

Întrebări și Răspunsuri pentru articolul despre Epilarea cu Zahăr (Sugaring)

 

Ce este sugaring-ul sau epilarea cu zahăr?
Epilarea cu zahăr este o metodă naturală și blândă pentru îndepărtarea părului, fiind alternativă la ceara tradițională. Această tehnică este apreciată pentru proprietățile sale exfoliante și hidratante.

Din ce este alcătuită pasta folosită pentru epilarea cu zahăr?
Pasta este compusă din zahăr, apă, suc de lămâie și gumă de acacia. Gumă de acacia adaugă elasticitate pastei.

Care sunt principalele avantaje ale epilării cu zahăr?
Câteva dintre avantajele epilării cu zahăr includ ingredientele naturale, o durere mai mică în comparație cu alte metode, exfolierea blândă a pielii, îndepărtarea facilă cu apă și creșterea lentă a părului după epilare.

Ce dezavantaje are această tehnică de epilare?
Epilarea cu zahăr poate fi dificilă de aplicat, iar pentru începători, ședința poate dura mai mult față de alte metode.

Care este procedura recomandată pentru epilarea cu zahăr?
Se începe cu pregătirea pre-epilare, alegerea unei paste profesionale, încălzirea acesteia la o temperatură potrivită, aplicarea pe piele în direcția opusă creșterii părului și smulgerea rapidă a pastei.

Există recomandări pentru îngrijirea pre-epilare și post-epilare?
Da, este recomandat să se folosească loțiuni specifice pre și post-epilare pentru a reduce iritația și roșeața. De asemenea, se recomandă aplicarea unei pudre de talc înainte de epilare și evitarea transpirației excesive după procedură.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!