Ghidul cosmeticianului in 5 pasi simpli

Ghidul cosmeticianului in 5 pasi simpli

Te afli la început de carieră sau îți dorești să-ți îmbunătățești cunoștințele în meseria pe care o practici? Tocmai pentru că noi știm care sunt provocările cu care te confrunți zilnic din domeniul cosmeticii, am elaborat special pentru tine ghidul cosmeticianului. Aici vei descoperi câțiva pași simpli pentru îmbunătățirea tacticilor pe care le aplici, dar și sfaturi despre ce produse profesionale să folosești.
ustensile ghidul cosmeticianului

Pasul 1 - Pregătirea ustensilelor

Indiferent de ce parte a cosmeticii te ocupi, calitatea muncii tale este direct influențată de curățenia și siguranța pe care o oferi clienților tăi. Așadar, asigură-te de fiecare dată că salonul este curat, iar patul de lucru sau echipamentele au fost șterse sau dezinfectate după fiecare client. Foarte important este ca ustensilele să fie dezinfectate sau de preferat să fie de unică folosință, pentru a nu crea probleme de sănătate clienților tăi. Totodată, realizarea măsurilor igienice de siguranță sunt menite pentru a proteja clientul, dar și pe tine. 

Pasul 2 - Experiența clientului

Ține minte, chiar dacă ești un cosmetician foarte priceput, clientul își va aduce de cele mai multe ori aminte doar de felul în care s-a simțit. Pe scurt, contează foarte mult experiența pe care o oferi clientului. Începe prin a-l întâmpina cu un zâmbet și amabilitate, asigură-te că acesta este confortabil și că i-ai oferit consultanță înainte de a începe procedurile cosmetice. 
experienta pozitiva a clientului ghidul cosmeticianului

Pasul 3 - Tehnici profesionale

Pentru a da dovadă că ești un bun profesionist trebuie să utilizezi diverse tehnici. Acestea se pot adapta în funcție de necesitatea clientului sau caracteristicile acestuia. Spre exemplu, înainte de a realiza epilarea, trebuie să verifici foarte bine să nu existe urme de iritații sau alte leziuni ale pielii în acea zonă, dar și să verifici dacă clientul este alergic la oricare din produsele pe care urmează să le utilizezi. 

Dacă ești cosmetician și te ocupi de epilare, atunci trebuie să știi că există mai multe tipuri de tehnici pe care le poți utiliza în funcție de ceea ce își dorește clientul. Ulterior aceste tehnici le poți perfecționa în funcție de stilul tău. Poți alege să utilizezi epilarea cu ceară, epilarea cu pastă de zahăr sau epilarea definitivă. Dacă îți dorești să afli mai multe despre aceste tehnici de epilare te invităm să citești articolul de pe blogul nostru.
epilare ghidul cosmeticianului

În ceea ce privește tehnicile de cosmetizare a sprâncenelor și a genelor, este foarte important să lucrezi curat și cu produse de înaltă calitate. Pentru stilizarea sprâncenelor poți folosi tehnici de micropigmentare, laminare, microblading sau chiar o pensare simplă. Așadar, dacă ești cosmetician și te ocupi de stilizarea sprâncenelor și genelor, îți recomandăm cu căldură să citești articolul nostru de pe pagina de blog pentru a descoperi mai multe informații. 

Pasul 4 - Produse profesionale

Orice profesionist alege să lucreze cu cele mai bune produse pentru a oferi rezultate formidabile clienților săi. Produsele profesionale vor ajuta la completarea armonioasă a tehnicilor pe care le folosești. Dacă vei folosi produse de calitate superioară și de la furnizori de încredere, șansele ca apariția unor iritații sau probleme cosmetico-dermatologice să apară se reduce semnificativ aproape la nul. 

Un aspect foarte important îl reprezintă produse de îngrijire, trebuie să te asiguri că utilizezi produse din ingrediente naturale sau cu puțini parabeni care nu creează iritații sau inflamații. Când vorbim despre produse profesionale nu ne referim doar strict la creme, loțiuni, vopsea sau ceară, ci și la ustensilele și aparatura pe care o utilizăm. În practica cosmetică este recomandată folosirea de ustensilelor de unică folosință, deoarece asigură o igienă mult mai sigură. Așadar, fie că ai nevoie de produse pentru stilizarea sprâncenelor/genelor, epilarea cu diverse tipuri de ceară, pastă de zahăr sau ustensile și încălzitoare pentru ceară, noi îți recomandăm produsele profesionale Marsali.
produse profesionale ghidul cosmeticianului

Pasul 5 - Consultanță

Orice profesionist în domeniul cosmeticii trebuie să asigure o bună consultanță înainte și după efectuarea serviciului. Ce poate presupune această consultanță? Ei bine, aici ne referim și la procesul de pregătire și îngrijire a pielii. Este recomandat să folosim produse care să pregătească pielea înainte de procedură, dar cu atât mai imperios să tratăm pielea și după procedură pentru a ajuta la calmarea și la reducerea posibilelor iritații.

consultanta ghidul cosmeticianului

Concluzie

Nu uita, munca ta reprezintă semnătura ta de referință. Stilul și felul în care abordezi tehnicile și clienții sunt principalele semne cu care clienții tăi te identifică. Așadar, alege să lucrezi curat, ordonat, experimentează și perfecționează tehnicile, utilizează produse profesionale și oferă consultanță clienților tăi înainte și după practicarea serviciului.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!